Menü

Mikor a páciensem a kezelési javaslatomra úgy reagált: Nem akarok hetekig vámpír lenni! – nagyon megdöbbentem

Egyik paciensemnek új fogsorra lett volna szüksége, melyhez el kellett volna távolítani elől néhány rossz fogat, illetve a még megmenthetőket csiszolás után leplezni kellett volna. A betegem is érezte ennek szükségességét, hiszen fájdalmai voltak, ezért is jött el egy szűrővizsgálatra, és kérdezte meg a lehetőségeket.

A fogak állapota azt indokolta, hogy 2 első fogakat távolítsuk el még néhányra helyezzünk koronát.

Mikor ezt meghallotta a páciensem, nagyon felháborodott és „Nem akarok hetekig vámpír lenni” felkiáltás mellett megkérdezte nincs e valami más megoldás.

Első döbbenetemben nem is értettem miről beszél! Aztán rákérdeztem, mit jelent nála, hogy nem akar vámpír lenni.

Ekkor elmesélte, hogy volt olyan kollégája a munkahelyen, akinek szintén fogsorra volt szüksége, és neki hetekig lecsiszolt és hiányos fogazattal kellett élnie, munkába járnia. Egyrészt nagyon zavarta a másokkal való beszélgetésben, kapcsolattartásban, másrészt rettenetesen érzékeny volt hidegre, melegre.

Ekkor tudatosult bennem, hogy a nekem -gyakorló fogorvosnak – természetes dolgot, elfelejtettem közölni a páciensemmel.

A kezelés folyamán ideiglenes fogsort kap, így egyetlen percet sem kell fog nélkül vagy lecsiszolt/érzékeny fogakkal töltenie. Nálunk a kezelés része, hogy mielőtt eltávolítjuk vagy lecsiszoljuk a fogakat, lenyomatot készítünk, mely alapján kap 1 ideiglenes fogsort (ami hasonlít a fogazata eredeti állapotát) amíg a fogtechnikus elkészül a végleges fogsorral.

Így egyetlen percet sem kell fogak nélkül vagy érzékeny csiszolt fogakkal töltenie!

A betegem ezt hallva nagyon megnyugodott, és neki is kezdhettünk a kezelésnek!

Ha Ön is azért tűrte eddig a fájdalmat, mert szégyellt volna hiányos fogazattal emberek közé menni, akkor most már tudja, hogy van megoldás!

Jelentkezzen ingyenes szűrővizsgálatunkra és kérje fogorvosunk tanácsát!