Menü

Miért fizetnék többet a 3D nyomtatással készült fogsoromért, ha a hagyományos is megfelel?

Ezt a kérdést sokan felteszik nekünk a rendelőnkben!

Sokan csak egy újabb technikai vívmányt látnak a 3D nyomtatásban, és nem értik mivel jobb, mint a hagyományos elkészítési mód.

Pedig rengeteg előnye van a 3D nyomtatóval készült fogsoroknak!

A hagyományos elkészítési módon készült fémvázak esetében a következő hibák léphetnek fel, éppen a technológiájából kifolyólag:

  1. emberi kéz okozta hiba, azaz bármennyire is precíz a fogtechnikus soha nem fog tudni annyira pontos lenni, mint egy gép (mikronos pontosság)
  2. hőtágulásból eredő hiba, azaz, amikor a fémvázat készíti a technikus, ott a fémet fel kell hevíteni, hogy megmunkálható legyen, majd vissza kell hűteni, viszont így a hőtágulást is figyelembe kellene venni a precíz munka érdekében
  3. vetemedésből fakadó hiba, ami szintén a fém megmunkálásának technológiájából fakad

De mi a helyzet a 3D nyomtatással készült fémvázak esetében?

Miután a fogorvos leveszi a lenyomatot, az 3D szkennerrel digitalizálásra kerül, és ezt a precízen szkennelt mintát fogja aztán a 3D nyomtataó felhasználni. Így minden apró részlet pontosan úgy jelenik meg az elkészült fémvázon, hogy ott az illeszkedés tökéletes lesz. Köszönhető ez annak a technológiának, mellyel a nyomtató 30 mikronos szemcsékből lézerhegesztéssel készíti el a fogsor fémvázát.

Azaz ebben az esetben tökéletes lesz az illeszkedés, nem kell sem hőtágulással, sem vetemedéssel, sem az emberi kéz okozta hibákkal számolni.

A páciens számára kényelmesebb lesz a fogsor fémváza, nem igényel plusz időráfordítást, hogy az esetleges hibákat, kényelmetlenségeket javítsa a fogorvos.

Ráadásul nem kerül sokkal többe, mint a hagyományos fémváz!

Jöjjön el hozzánk, kérjen egy időpontot ingyenes szűrővizsgálatunkra, és kérdezze bátran fogorvosunkat a lehetőségekről!