Menü

Mi az a cirkon?

A cirkon olyan természetes ásványi anyag, amelyet a modern fogorvoslás előszeretettel használ, hiszen a cirkónium-dioxid tulajdonságai más fogpótló anyagokkal minden tulajdonságában felveszi a versenyt, sőt, a természetességéből adódóan nem allergizál.

 

Miért készíttessen cirkónium koronát vagy hidat?

A cirkónium korona tartós és stabil viselet, az anyag természetességéből fakadóan hippoallergén, a cirkónium korona elkészítéséhez használt CAD/CAM számítógép vezérelt technika jóvoltából rendkívüli pontosságú, így a viselése is kényelmes, sőt az elkészítési ideje is viszonylag kevés (néhány nap).

Az esztétikai szempontok figyelembevételével is kiváló választás a cirkónium korona, hiszen fehér, ugyanakkor áttetsző színéből adódóan sokkal természetesebb hatású, mint egy kerámia korona. Ha jól megfigyeli a fogait, a természetes fogak a rágófelület felé áttetszővé válnak, így az egyszínű kerámia fog azonnal feltűnő lehet a többi saját fog mellett.

Az anyag szilárdságából fakadóan az elkészített cirkon korona tartós és terhelhető lesz, nem kell aggódnia, hogy letörik 1-1 nehezebben rágható falatnál.

A fenti tulajdonságait számba véve az ár/érték aránya kiváló, és kifizetődő megoldás, éppen a tartósságából fakadóan.


A modern fogorvoslás korszerű eszköze a cirkónium koronák és hidak készítése, a nagy mértékben károsodott fogak vagy foghiányok pótlására.

A régebbi technológiával készült fémet is tartalmazó hidak készítése során a szájüregben galvánjelenségeket tapasztalhatunk, ezek a cirkónium fogpótlások használatával teljes mértékben elkerülhetőek.

Mi a cirkónium fogpótlások elkészítésének menete?

A cirkónium fogpótlás elkészítéséhez a páciensnek semmi különöset nem kell tennie.

Egy állapotfelmérést követően, ami panoráma-röntgent és vizuális felmérést jelent, szakorvossal beszélheti meg a szükséges beavatkozásokat, az alternatívákat, készítünk egy Önnek is megfelelő írásba foglalt kezelési tervet, amely tartalmazza, hogy mely időpontokban milyen kezelések elvégzésére kerül sor, és azoknak mennyi lesz a költsége.

Így Ön már a kezelés legelején pontosan láthatja, sőt ütemezheti, hogy mely kezelések mikor kerüljenek sorra, ahogy azt az Ön pénzügyi helyzete megengedi.

Lenyomatkészítés után a fogtechnikai labor elkészíti a cirkónium vázat, amelyet Ön bepróbál, és ha minden kényelmi és stabliltási szempontnak megfelel, akkor kerül fel a laboratúriumban a vázra a végleges takarás.

Ekkor újra bepróbálja az elkészült pótlást, és amennyiben az mind Ön, mind az Ön fogorvosának tetszését elnyeri kerül végleges rögzítésre.