Menü

Mit nevezünk implantátumnak?

A fogászat implantátum az esetek túlnyomó többségében egy csavar, amit az állkapocs-csontba kerül behelyezésre a hiányzó fogak helyettesítésére. Általában titánból készülnek, melyet az emberi szervezet képes befogadni.

 

Mikor alkalmazható?

Az implantátumokat egy vagy több fog pótlására használják a szomszédos fogak kezelése nélkül. Kitűnőek egy-egy fog pótlására, valamint alkalmasak kisebb-nagyobb hidak alátámasztására és kivehető fogsorok stabilizálására is, de leginkább e kompromisszumokkal teli protézisek kiváltását teszik lehetővé. Kedvező élettani hatásainak egyike, hogy az implantátum jelenlétével elősegíti a csont megőrzését, így fog elvesztése esetén mihamarabbi implantáció ajánlott.

 

Kinek ajánlott?

Bárkinek, aki jó egészségi állapotban van, és egy vagy több fog pótlására van szüksége. A siker alapja a magas szintű szájhigiénia és az orvosi utasítások pontos követése. Csontpótló műtétre is sor kerülhet az implantációt megelőzően, vagy akár azzal egy időben, ha nincs elegendő mennyiségű és minőségű csont. Minden esetben szükség van a csontszerkezet vizsgálatára, melynek során a kezelés előtt CT felvétel készül.

Az alábbi egészségügyi problémák befolyásolhatják az implantáció sikerét: cukorbetegség,  bizonyos szív- és érrendszeri problémák, vérzékenység stb. A túlzott alkoholfogyasztás, erős dohányzás illetve drogfogyasztás további kockázatokat hordoznak.

 

Melyek az implantáció előnyei?

Gyakorlatilag tökéletes funkcionalitás és rendkívül magas szintű esztétikai tulajdonságok mellett hosszú távú megoldást jelent. Elősegíti a csont megőrzését. A saját fogra készülő koronáknál, hidaknál erősebb és tartósabb fogpótlást kínál. A maximális hatékonyság és esztétika érdekében változatosan kombinálható különböző fogmegtartó kezelésekkel. Mindezeknek köszönhetően az implantáció segít visszanyerni a rágóképessége, a természetes mosolyt és a magabiztosságot.

 

  • Nyerje vissza fiatalkori életminőségét és mosolyát!
  • Nyerje vissza eredeti rágóképességét!
  • Bármilyen típusú ételt megehet, nincsenek korlátozások.
  • Ne bajlódjon kivehető fogpótlással!
  • Nyerje vissza önbizalmát, melyet hiányzó fogai miatt veszített el!
  • Érvényesüljön könnyebben a magánéletben!
  • Építse sikeresebben karrierjét!
  • Mosolyogjon magabiztosabban!